Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΥΓΕΙΑ


ΑΘΗΝΑ 07/04/2012 

 

Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν τουλάχιστον τρεις κατασκευαστές αντικαρκινικών φαρμάκων οι οποίοι φέρονται να δωροδόκησαν με μεγάλα χρηματικά ποσά γιατρούς για να συνταγογραφήσουν ακριβά σκευάσματα, όπως αναφέρει το περιοδικό Spiegel.

Σε άρθρο που εμφανίζεται στην έντυπη έκδοση αυτού του Σαββατοκύριακου αναφέρεται ότι έχουν ξεκινήσει έρευνες σε βάρος φαρμακοποιών και ιατρών στις πόλεις Ερφούρτη, Δρέσδη, Αμβούργο και Μόναχο.

Εισαγγελείς στην Ερφούρτη επιβεβαίωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι "πριν κάποιο καιρό" παρέπεμψαν στη δικαιοσύνη έναν γιατρό ο οποίος φέρεται να έλαβε χρήματα και άλλα προνόμια αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από δύο φαρμακοποιούς, στους οποίους ασκήθηκαν επίσης διώξεις.

Ένας εισαγγελέας δήλωσε ότι σε αντάλλαγμα ο γιατρός αυτός αγόραζε κυτταροστατικά φάρμακα, που χρησιμοποιούνται στη χημειοθεραπεία, από τους φαρμακοποιούς αυτούς για τα οποία πλήρωναν τα ασφαλιστικά ταμεία των ασθενών. Πάντως δεν διευκρίνισε πότε θα ξεκινήσει η δίκη των κατηγορούμενων.

Το περιοδικό Spiegel αναφέρει ότι εισαγγελείς στη Δρέσδη σύντομα θα απαγγείλουν κατηγορίες εναντίον στελεχών της Oncosachs, μιας φαρμακευτικής εταιρείας από τη Λειψία, η οποία φέρεται να πλήρωνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ανά ασθενή σε γιατρούς ώστε να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά της.

Σύμφωνα με το περιοδικό οι πληρωμές αυτές, οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι το 2008, εμφανίζονταν ως χρηματοδότηση επιστημονικών ερευνών ή ως επιχορήγηση ενοικίων.
(Το άρθρο από το  http://www.nooz.gr/world/megalo-skandalo-sti-germaniki-ugeia)


Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης: Τα συμφέροντα του "εμπορίου με τις ασθένειες" εξυπηρετούνται με τον ίδιο τρόπο σε όλο τον κόσμο. Τα καρτέλ των φαρμάκων έχουν κάνει την ασθένεια εμπόριο., και φυσικά δεν τους ενδιαφέρει η εξάλειψη των ασθενειών αλλά η "αντιμετώπιση" των συμπτωμάτων. Η δική μας λύση είναι να  λαμβάνουμε τις βιταμίνες , μέταλλα, αμινοξέα και ιχνοστοιχεία που αποδεδειγμένα  πια αντιμετωπίζουν τις ΑΙΤΙΕΣ και όχι τα ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ των ασθενειών.