Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ



Οι φυσικές τροφές μπορούν να μας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση με φυσικό τρόπο, πολλών καταστάσεων. Ακολουθεί μια σύνοψη -από διάφορες πηγές- του που μπορεί να βοηθήσει η κάθε τροφή:
ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ: Τρώτε άφθονο ψάρι- το ιχθυέλαιο βοηθά στην αποφυγή πονοκεφάλων. Το ίδιο κάνει και το τζίνζερ, το οποίο μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο.
ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΥΝΑΧΙ: Τρώτε γιαούρτι. Να τρώτε πολλά γιαούρτια πριν την εποχή της γύρης. Επίσης τρώτε κάθε μέρα μέλι από την περιοχή σας .
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ: Πίνετε τσάι. Αποτρέψετε την εναπόθεση λίπους στα τοιχώματα των αρτηριών με κανονικές δόσεις τσαγιού .Το τσάι καταστέλλει την όρεξη και εμποδίζει το λίπος να εισβάλλει. Το πράσινο τσάι είναι άριστο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
ΑΥΠΝΙΑ:  Τρώτε μέλι. Χρησιμοποιήστε το μέλι ως ηρεμιστικό και καταπραϋντικό.
ΑΣΘΜΑ: Τρώτε κρεμμύδια. Βοηθούν στη χαλάρωση και συστολή των βρογχικών σωλήνων.
ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ: Τρώτε ψάρι. Ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί, οι σαρδέλες προλαμβάνουν την αρθρίτιδα ( το  ψάρι έχει ωμέγα  λιπαρά, ευεργετικά για το ανοσοποιητικό μας σύστημα).
ΣΤΟΜΑΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ: Μπανάνες- ginger. Η μπανάνα θα διορθώσει το στομάχι. Το τζίντζερ θα θεραπεύσει την πρωινή αδιαθεσία  και ναυτία.
ΟΥΡΟΛΟΙΜΟΞΗ: Πίνετε χυμό μούρων. Ο πολύ όξινος χυμός μούρων ελέγχει τα επιβλαβή βακτήρια.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΣΤΩΝ: Τρώτε ανανά. Κατάγματα των οστών και οστεοπόρωση μπορούν να προληφθούν με το μαγγάνιο στον ανανά.
ΠΡΟΕΜΗΝΝΟΡΙΑΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ: Τρώτε κορν φλέϊκς. Οι γυναίκες μπορούν να αποφύγουν τις επιπτώσεις του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου με νιφάδες καλαμποκιού, που συμβάλλουν στη μείωση της κατάθλιψης τους άγχους και της κούρασης.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΝΗΜΗΣ: Τρώτε στρείδια. Τα στρείδια συμβάλλουν στη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας σας, παρέχοντας τον απαραίτητο ψευδάργυρο.
ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ: Τρώτε σκόρδο. Καθαρίστε το μπουκωμένο κεφάλι ή μύτη με σκόρδο. Θυμηθείτε πως το σκόρδο μειώνει επίσης τη χοληστερίνη, και την πίεση.
ΒΗΧΑΣ: Χρησιμοποιήστε κόκκινη πιπεριά. Μια ουσία παρόμοια με αυτή που βρίσκεται στα σιρόπια, βρίσκεται στην καυτερή κόκκινη πιπεριά (πιπέρι cayenne ) αλλά με προσοχή γιατί μπορεί να ερεθίσει το στομάχι σας.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ: Τρώτε σιτάρι, πίτουρο και λάχανο. Συμβάλλουν στη διατήρηση των οιστρογόνων σε καλά επίπεδα.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ: Τρώτε σκούρα πράσινα και πορτοκαλί λαχανικά. .Ένα καλό αντίδοτο είναι Βήτα καροτένιο,  μια μορφή Βιταμίνης Α που βρέθηκε στα σκούρα πράσινα και πορτοκαλί λαχανικά.
ΕΛΚΗ: Τρώτε λάχανο. Το λάχανο περιέχει χημικές ουσίες που βοηθούν στην επούλωση τόσο γαστρικών όσο και δωδεκαδακτυλικών ελκών.
ΔΙΑΡΡΟΙΑ: Τρώτε μήλα. Ψήστε στη σχάρα ένα μήλο με τη φλούδα του,  αφήστε μέχρι να γίνει καφέ και φάτε το για να θεραπεύεστε αυτή την κατάσταση. Και οι μπανάνες είναι καλές για αυτή την κατάσταση.
ΦΡΑΓΜΕΝΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ: Τρώτε αβοκάντο. Τα μονοακόρεστα  λιπαρά στο αβοκάντο μειώνουν την χοληστερίνη.
ΥΨΗΛΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ: Τρώτε σέλινο και ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο έχει αποδειχτεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση. Το σέλινο επίσης περιέχει μια χημική ουσία που μειώνει την πίεση.
ΑΝΙΣΣΟΡΟΠΙΕΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ: Τρώτε μπρόκολο και φιστίκια. Το χρώμιο στο μπρόκολο και στα φιστίκια βοηθά στη ρύθμιση της ινσουλίνης και γλυκόζης στο αίμα.


Μπορούμε να λαμβάνουμε επίσης και  φυσικά παρασκευασμένα, με υψηλή βιοδιαθεσιμότητα συμπληρώματα διατροφής , τα οποία περιέχουν τις παραπάνω θρεπτικές ουσίες
Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες
Μιχάηλ Μαυροβουνιώτης
2105018493
6938979887