Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Τώρα δίνουν συμβουλές για την αποφυγή του φθορίου τα ADA και CDA


Τώρα δίνουν συμβουλές για την αποφυγή του φθορίου τα  ADA και  CDA

Μια νέα μελέτη στο περιοδικό της Αμερικανικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (American Dental Association)  διαπιστώνει για άλλη μια φορά ότι, αντίθετα με ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πει, το φθόριο είναι πραγματικά κακό για τα δόντια.
Η έκθεση σε υψηλά επίπεδα των αποτελεσμάτων φθορίου σε μια κατάσταση γνωστή ως φθορίωση, στην οποία σμάλτο των δοντιών αποχρωματίζεται. Η κατάσταση μπορεί τελικά να οδηγήσει σε βλάβη και  άσχημα δόντια. Η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η πρόσληψη φθορίου κατά τη διάρκεια πρώτων  των ενός παιδιού είναι σημαντικά  συνδεόμενη με  τη φθορίωση, και προειδοποίησε  και κατά της χρήσης φθοριωμένου νερό στο βρεφικό γάλα.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC: Centers for Disease Control and Prevention) έχουν ι μια παρόμοια άποψη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους:
"Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάμειξη σε σκόνη συμπυκνωμένη ή υγρό στα παρασκευάσματα για βρέφη με φθοριωμένο νερό σε τακτική βάση μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα ενός παιδιού  να ανάπτυξη ... φθορίωση του σμάλτου."


Σχολιάζει ο Δρ Mercola :

Ήταν  το 2007 όταν η American Dental Association (ADA), πρώτη προειδοποίησε ότι οι γονείς των βρεφών ηλικίας μικρότερης του ενός έτους "θα πρέπει να εξετάσουν τη χρήση νερού που δεν έχει καμία ή χαμηλά επίπεδα φθορίου" κατά την ανάμιξη, λόγω ανησυχιών για φθορίωση.
Τώρα το περιοδικό της Αμερικανικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας έχει δημοσιεύσει μια μελέτη η οποία βρήκε αυξημένο κίνδυνο φθορίωσης μεταξύ των βρεφών τρεφόντουσαν με τροφές που διαλύονται  με νερό που  περιέχει φθόριο, καθώς  επίσης  ‘όταν χρησιμοποιούν στις οδοντόκρεμες  που περιέχουν φθόριο.
Οι συγγραφείς σημειώνουν:
"Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η επικράτηση της ήπιας οδοντικής φθορίωση μπορεί να μειωθεί με την αποφυγή κατάποσης μεγάλων ποσοτήτων φθορίου από την αραίωση του συμπυκνωμένου βρεφικού γάλακτος σε σκόνη και από  φθοριωμένες οδοντόπαστες."
Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ακολούθησε επίσης το παράδειγμά τους,  και προειδοποίησε – στη  σελίδα Φθορίωσης κοινοτικών υδάτων πως η ανάμειξη  των σε σκόνη ή υγρό συμπυκνωμένων  παρασκευασμάτων για βρέφη με φθοριωμένο νερό σε τακτική βάση μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα ενός παιδιού να αναπτύξει φθορίωση του σμάλτου των δοντιών: Αναφέρει επίσης ότι:
"Σε παιδιά μικρότερα των 8 ετών, συνδυασμένη έκθεση φθορίου από όλες τις πηγές νερού, τροφίμων, οδοντόκρεμες, ξεπλύματος του στόματος, ή άλλα προϊόντα-συμβάλλει στην  φθορίωση του σμάλτου."
Μέχρι εκεί φθάνουν οι προειδοποιήσεις CDC, όμως, συνεχίζουν να δηλώσει ότι η φθορίωση του νερού είναι ασφαλής - και  η οδοντική φθορίωση είναι μόνο ένα «καλλυντικό» πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς  δεν είναι αλήθεια.
Οδοντική φθορίωση είναι ένα σημάδι της υπερβολικά μεγάλες ποσότητες φθορίου
 Η Οδοντική φθορίωση έχει ως αποτέλεσμα τις λευκές και καφέ κηλίδες στα δόντια σα και   προκαλούνται από το φθόριο - συνήθως οφείλεται σε κατάποση πάρα πολύ φθόριο κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης  σου, από τη γέννηση μέχρι περίπου 8 ετών. Σύμφωνα με το CDC, περίπου το ένα τρίτο των αμερικανικών παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών έχουν πολύ ήπια έως ήπιες μορφές φθορίωσης του  σμάλτου των δοντιών τους.
Οι υποστηρικτές  της φθορίωσης λένε ότι αυτά τα σημάδια είναι «απλά καλλυντικά," αλλά μπορεί επίσης να αποτελεί ένδειξη ότι το υπόλοιπο του σώματός σας, όπως τα οστά σας και το υπόλοιπο από τα όργανά σας, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου σας, έχει εκτεθεί σε πάρα πολύ φθόριο, επίσης, .
Όπως ο Δρ Πολ Connett, ένας χημικός που εξειδικεύεται στην περιβαλλοντική χημεία, εξήγησε σε πρόσφατη συνέντευξή μας :
«Γνωρίζουμε ότι 32 τοις εκατό των παιδιών στις ΗΠΑ έχει υπερέκθεση στο φθόριο επειδή έχει αυτό το αποκαλυπτικό σημάδι της οδοντική φθορίωση, η οποία σε πιο ήπια μορφή της είναι μικρές άσπρες  κηλίδες. Αλλά όταν γίνεται πιο σοβαρή, που επηρεάζει περισσότερο από την επιφάνεια των δοντιών σας και  τότε γίνεται χρώματος κίτρινο, καφέ και πορτοκαλί  οι κηλίδες των δοντιών ...
Τα δόντια είναι το παράθυρο για τα οστά. Αν έχετε δει την ζημιά στα δόντια, τι ζημιά μπορεί να μην βλέπετε; "
Με άλλα λόγια, εάν το φθόριο έχει αρνητικές, οπτικά επιπτώσεις στην επιφάνεια των δοντιών σας, μπορείτε να είστε σχεδόν σίγουροί πως κάτι τέτοιον εγγυάται ότι είναι επιζήμια και κάτι για  άλλα μέσα στο σώμα σας, όπως είναι τα οστά σας.
Το οστό είναι ζωντανός ιστός που συνεχώς ανανεώνονται μέσω κινητής της κυτταρικής ανανέωσης. Η οικοδόμηση των οστών είναι μια λεπτή ισορροπημένη, περίπλοκη διαδικασία. Το φθόριο είναι γνωστό ότι διαταράσσει τη διαδικασία αυτή από τη δεκαετία του 1930.
Γιατί είναι επικίνδυνο να καταπιείτε Φθόριο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα από τα μόλις οκτώ χώρες του ανεπτυγμένου ολόκληρο τον κόσμο που φθοριώνει περισσότερο από το 50 τοις εκατό του νερού της. Προστίθεται με το πρόσχημα ότι βοηθά στην πρόληψη και τον έλεγχο της φθοράς των δοντιών ...
Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν έχει υπάρξει καμία απόδειξη  της διαφοράς στη φθορά των δοντιών μεταξύ των χωρών με φθοριωμένο και μη φθοριωμένο νερό, και καμία διαφορά μεταξύ των Πολιτειών που έχουν υψηλή-ή χαμηλό ποσοστό του νερού  τους  να περιέχει φθόριο.
Ακόμα και υποστηρικτές της φθορίωσης παραδέχονται ότι τα κυριότερα οφέλη είναι επιτόπια, δηλαδή δουλεύουν από το εξωτερικό μέρος του δοντιού, και όχι από το εσωτερικό του σώματός σας,  άρα γιατί θα πρέπει να το καταπίνετε;
Το φθόριο  που προστίθεται στο πόσιμο νερό σας είναι στην πραγματικότητα ένα προϊόν χημικά απόβλητα! Δεν είναι κάτι που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ως συμπλήρωμα στη διατροφή σας.
Υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν τους κινδύνους του φθορίου για την υγεία σας, όπως:
·        Διαταράσσει την σύνθεση του κολλαγόνου
·        Υπερκινητικότητα και / ή λήθαργος
·        Μυϊκές διαταραχές
·        Εγκεφαλική βλάβη, και μείωσε IQ
·        Αρθρίτιδα
·        Άνοια
·        Αδρανοποιεί 62 ένζυμα
·        Αναστέλλει σχηματισμό αντισωμάτων
·        Γενετικές βλάβες και θάνατο των κυττάρων
·        Οι αυξήσεις του όγκου και του καρκίνου του ποσοστού
·        Διαταράσσουν το ανοσοποιητικό σύστημα
·        Ζημιές στο σπέρμα και αύξηση της στειρότητας .
Όσον αφορά τη φθορά των δοντιών, αυτή δεν προκαλείται από έλλειψη φθορίου.
Η τερηδόνα προκαλείται από τα οξέα στο στόμα σας,  που συνήθως δημιουργούνται από τη ζάχαρη ,μεταβολίζεται από τα βακτηρίδια (Streptococcus mutans), και όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, η νούμερο ένα πηγή θερμίδων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης.
Το οξύ που παράγεται μετά επιτίθεται στο σμάλτο σας. Τελικά τα βακτήρια μπορεί να μπει στο οδοντίνη,  και εκεί αρχίζει η φθορά των δοντιών. Έτσι, υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές για τη μείωση  της φθορά των δοντιών από τη χρήση ενός επιτόπιου ή  καταπόσιμου δηλητήριου, με επικεφαλής την ελαχιστοποίηση πρόσληψης  των γλυκών τροφών και μα τρώμε μια υγιεινή δίαιτα.
Συνήθως δεν βρίσκουμε  την τερηδόνα σε πιο πρωτόγονες κοινωνίες που δεν καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, όπως  συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Φροντίστε τα παιδιά σας να μην είναι εκτεθειμένοι σε φθόριο
Ένα από τους οδοντίατρους ο  Bill Osmunson εκφράζει τις κύριες ανησυχίες για τη  φθορίωση του νερού σχετικά με τα  βρέφη. Η ADA και το CDC τώρα και οι δύο συνιστούν τα βρέφη ΝΑ ΜΗΝ λαμβάνουν φθοριωμένο νερό για πόση, ούτε για την κατασκευή γάλατος και τροφών  από συμπυκωνμένες σσυσκευασίες τ, καθώς το  φθοριωμένο νερό περιέχει 250 φορές περισσότερο φθόριο από το γάλα της μητέρας.
«Δεν πρέπει να φθοριώνουν νερό και να μας κάνουν πιο ευάλωτους, μας"  λέει  ο Δρ Osmunson .
Είναι πεποίθηση  μου  και βασική  σύστασή μου  να αποφεύγουμε να δίνουμε στα παιδιά σας φθοριωμένο νερό.
Δυστυχώς, ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί  ότι το νερό είναι αρκετά καθαρό για να πιείτε στο σπίτι σας , είναι με την εγκατάσταση ενός υψηλής ποιότητας  φίλτρου νερού  όπως φίλτρο αντίστροφης όσμωσης   που μπορεί να φιλτράρει ένα μεγάλο μέρος του φθορίου και άλλους επικίνδυνους ρυπαντές του νερού, όπως τα υποπροϊόντα απολύμανσης (DBPs ).
Να θυμάστε ότι οι περισσότεροι  τύποι εμφιαλωμένου νερού επίσης περιέχουν φθόριο συνήθως, ακόμα κι αν δεν αναγράφεται στην ετικέτα και όπως και νάχει , σίγουρα να αποφύγετε, αποφύγετε τη χρήση "του νερού φυτώριυο», το οποίο είναι φθοριωμένο νερό και  πωλείται ειδικά για βρέφη.
Το φθόριο στο πόσιμο νερό σας είναι ένας ακόμη λόγος  του γιατί  ο θηλασμός του μωρού σας είναι τόσο απαραίτητος. Η φύση έχει κρατήσει το μητρικό γάλα σχεδόν  ελεύθερο φθορίου για έναν λόγο.
Εάν δεν μπορείτε να θηλάσετε και χρησιμοποιείται σκόνη γάλα βεβαιωθείτε ότι το νερό που χρησιμοποιείτε είναι το  ελεύθερο φθόριου. Και πάλι, προς το παρόν ο καλύτερος τρόπος που μπορείτε να παρέχετε καθαρό, χωρίς φθόριο  νερό στην οικογένειά σας,  είναι  χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο αντίστροφης όσμωσης, το οποίο μπορείτε να εγκαταστήσετε στο σπίτι σας.
Ακόμα καλύτερα, αν δεν μπορείτε να θηλάσετε χρησιμοποιήσετε αυτή τη συνταγή για να κάνει σπιτικά παρασκευάσματα για βρέφη με το νωπό γάλα και καθόλου νερό.
Λάβετε υπόψη επίσης ότι εάν  είστε μια έγκυος γυναίκα είναι εξίσου σημαντικό  το νερό σας να είναι  ελεύθερο από φθόριο, γιατί αυτή η χημική ουσία μπορεί να βλάψει το αναπτυσσόμενο έμβρυο σας.
Η απόλυτη λύση είναι να βγάλετε το Φθόριο σας από το νερό της βρύσης
Ακόμη και αν η ADA και το CDC έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για τους γονείς  να μην χρησιμοποιούν fluoridated νερό της βρύσης για να βρεφικά γάλατα, κανένας από αυτούς δεν έχει ενημερώσει ανοιχτά το κοινό!
Έτσι, υπάρχουν εκατομμύρια των γονέων εκεί έξω που χρησιμοποιούν νερό βρύσης για να αναπληρώσου την φόρμουλα γάλατος σε σκόνη ή κρέμες,  και αγνοούν το γεγονός ότι οι οργανισμοί που προωθούν την φθορίωση σε αυτή τη χώρα έχουν εκδώσει ειδική προειδοποίηση κατά της χρήσης φθοριωμένου νερού για το σκοπό αυτό.
Όχι μόνο αυτό, αλλά η φθοριωμένη  δημοτική παροχή νερού,  στερεί την δυνατότητα σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα να προστατεύουν τα μικρά παιδιά τους από αυτό το επικίνδυνο φάρμακο, ακόμα και αν έχουν αυτές τις πληροφορίες, διότι απλά δεν έχουν τους πόρους για να εγκαταστήσετε μια αντίστροφη σύστημα όσμωσης.
Για το λόγο αυτό η μόνη πραγματική λύση είναι να σταματήσει η αρχαϊκή πρακτική της φθορίωσης του νερού στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το Δίκτυο Δράσης φθόριο είναι μια απολύτως εκπληκτική πηγή για περαιτέρω εκπαίδευση, και  για να  κάνουμε πολλά για να πιέσουμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ για αλλαγή. Θα πρέπει υπάχει συνεργασία για να  επινοήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα . Μόλις φτάσουμε στο σημείο αιχμής, που μπορεί να είναι τόσο λίγα όπως 5 τοις εκατό του πληθυσμού, θα είμαστε σε θέση να ανατρέψουμε την πολιτική της φθορίωση του νερού.
Η στρατηγική μας θα ξεκινήσει με την αντιμετώπιση του Καναδά, επειδή το 60 τοις εκατό του Καναδά έχει ήδη μη-φθοριούχο νερό. Αν μπορούμε να πκαβουμε το υπόλοιπο του Καναδά να σταματήσει τη φθορίωση στο νερό τους, πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν.
Μπορείτε να επισκεφθείτε www.FluorideAlert.org για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και την πρόοδο, καθώς και συμβουλές για το πώς θα συμμετέχουν μπορούν να πάρουν και να αναλάβει δράση σε αυτή τη σημαντική αιτία .
Επιπλέον, σας το συνιστώ να πάρετε ένα αντίγραφο του νέου βιβλίου του Δρ Connett, η υπόθεση κατά του φθορίου , για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κακή  θεματολογία  της επιστήμης και της πολιτικής πάνω σε αυτή την τοξική χημική ουσία στο πόσιμο νερό μας και το οποίο είναι πολύ ενημερωμένο αυτή τη στιγμή.

Πηγή:   CDC 28 Μάη 2010
Σχετικά links:

Το άρθρο αυτό μετέφρασα από την ιστοσελίδα του  Δρ.Mercola  και το πρωτότυπο θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο
Νομίζω ότι  αυτή η δημοσίευση του Νοεμβρίου του 2010, δίνει μια ακόμη επιστημονικά  υπογραμμισμένη αλήθεια στο γιατί πρέπει να βγάλουμε το φθόριο από τη ζωή μας.
Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο.
Μην χρησιμοποιείται ΠΟΤΕ φθοριούχες οδοντόκρεμες και στοματικά διαλύματα. Μην ακούτε τους «ειδικούς». Είτε στερούνται επιστημονικής ενημέρωσης, είτε προωθούν συμφέροντα.

Διαβάστε επίσης



Σας προτείνω να χρησιμοποιείτε την οδοντόκρεμα με αλόη και πρόπολη (και φυσικά χωρίς φθόριο ) της Forever Living, και το αντίστοιχο αγνό προϊόν Aloe First για στοματικό διάλυμα.
Οδοντόκρεμα με Αλόη Βέρα και Πρόπολη, χωρίς φθόριο
Μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες και να  τα παραγγείλετε από τους ακόλουθους συνδέσμους.











Aloe First:Με  αλόη και  άλλα 10 βότανα


















Πάρτε την Υγεία σας στα Χέρια  σας
Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης
Business and Life Coach


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου