Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι Έλληνες σε γενικές γραμμές είναι καλά στην υγείας τους, καθώς σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας το 75,33% του πληθυσμού ηλικίας 15 ετών και άνω δηλώνει ότι έχει πολύ καλή ή καλή υγεία, η πλειοψηφία των γυναικών κάνει προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο, έξι στους δέκα καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά καθημερινά, ενώ σε ποσοστό 70,80% δήλωσαν ότι περπατούν, τουλάχιστον, τρεις φορές την εβδομάδα. 


    Σε ποσοστό 53,87% δηλώνουν ικανοποιημένοι (πολύ ή μέτρια) από τις υπηρεσίες που παρέχονται στα δημόσια νοσοκομεία και 46,40% δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που παρέχονται από τους γιατρούς.

    Δυστυχώς, όμως, περισσότεροι από το 50% των Ελλήνων είναι υπέρβαροι (38,5%) ή παχύσαρκοι (17,3%), καταναλώνουν φάρμακα, τρεις στους δέκα καπνίζουν καθημερινά και ένας στους δέκα καταναλώνει καθημερινά αλκοόλ.

    Η Εθνική Έρευνα Υγείας πραγματοποιήθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2009 σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο ενός κοινοτικού στατιστικού προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βασικός στόχος της έρευνας είναι η καταγραφή και παρακολούθηση της υγείας του πληθυσμού ανάλογα με τα δημογραφικά χαρακτηριστικά (φύλο και ηλικία), την εκπαίδευση και την ασχολία. Διερευνώνται θέματα που αφορούν: στην κατάσταση υγείας, στη χρήση υπηρεσιών υγείας, στους παράγοντες που επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά την κατάσταση της υγείας, όπως η φυσική άσκηση, η υγιεινή διατροφή, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ κ.λπ.

    Ειδικότερα:

    - Το 75,33% του πληθυσμού ηλικίας 15 ετών και άνω δηλώνει ότι έχει πολύ καλή ή καλή υγεία, το 16,54% μέτρια υγεία και το 8,13% κακή ή πολύ κακή υγεία.

    - Οκτώ στους δέκα άνδρες (81,03%) και επτά στις δέκα γυναίκες (69,89%) δηλώνουν πολύ καλή ή καλή υγεία.

    - Τέσσερις στους δέκα (39,75%) δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας ή χρόνια πάθηση, ενώ στον πληθυσμό ηλικίας 65 ετών και άνω η αναλογία γίνεται οκτώ στους δέκα (77,89%).

    - Δύο στους δέκα (22,76%) δηλώνουν ότι, λόγω κάποιου προβλήματος υγείας, έχουν περιορίσει τις συνήθεις δραστηριότητές τους ή έχουν δυσκολευτεί σε αυτές, κατά τη διάρκεια, τουλάχιστον, των τελευταίων 6 μηνών, πριν από την ημέρα διενέργειας της έρευνας. Η αναλογία για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω γίνεται 6 στους δέκα (56,02%).

        Πραγματοποίηση Γυναικολογικού Ελέγχου 

    Πέντε στις δέκα γυναίκες ηλικίας 15 ετών και άνω έχουν κάνει, κάποια στιγμή στη ζωή τους, μαστογραφία. Η αναλογία γίνεται επτά στις δέκα (66,83%) για την ηλικιακή ομάδα 35 - 54 ετών.

    Η πρόληψη είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο μία γυναίκα κάνει μαστογραφία. Έξι στις δέκα γυναίκες (55,99%) δηλώνουν ότι έκαναν μαστογραφία προληπτικά με δική τους πρωτοβουλία και τρεις στις δέκα (28,33%) ύστερα από συμβουλή ιατρού, ενώ μία στις δέκα (2,29%) δηλώνει ότι συμμετέχει σε πρόγραμμα προληπτικού (προσυμπτωματικού) ελέγχου.

    Επτά στις δέκα γυναίκες ηλικίας 15 ετών και άνω έχουν κάνει, κάποια στιγμή στη ζωή τους, κυτταρολογικό έλεγχο κατά Παπανικολάου (ΤΕΣΤ ΠΑΠ). Η αναλογία γίνεται εννέα στις δέκα (89,23%) για την ηλικιακή ομάδα 35 - 54 ετών.  

    Κατανάλωση Φαρμάκων

    Ένας στους δύο δήλωσε ότι έκανε τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν από την ημέρα διενέργειας της έρευνας χρήση κάποιου φαρμάκου (συμπεριλαμβανομένων των συμπληρωμάτων διατροφής) κατόπιν συνταγής / σύστασης γιατρού ή οδοντίατρου. Ένας στους τέσσερις δήλωσε ότι, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, έκανε χρήση κάποιου φαρμάκου χωρίς τη συνταγή / σύσταση γιατρού ή οδοντίατρου.  

    Ικανοποίηση από υπηρεσίες Υγείας

    Από όσους απάντησαν (91,76% του συνολικού πληθυσμού ηλικίας 15 ετών και άνω) στο ερώτημα το σχετικό με την ικανοποίηση από τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στα δημόσια νοσοκομεία και στα απογευματινά ιατρεία του ΕΣΥ:

    - o ένας στους δύο (53,87%) δηλώνει ικανοποιημένος (πολύ ή μέτρια ικανοποιημένος) από τις υπηρεσίες που παρέχονται στα δημόσια νοσοκομεία και

    - o ένας στους δύο (46,40%) δηλώνει ικανοποιημένος (πολύ ή μέτρια ικανοποιημένος) από τις υπηρεσίες που παρέχονται από τους γιατρούς κάθε ειδικότητας, στα απογευματινά ιατρεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.  

    Παράγοντες που επηρεάζουν την κατάσταση της υγείας

    Στο σύνολο των δηλωσάντων το 1,8% είναι ελλιποβαρές, το 42,4% είναι φυσιολογικού βάρους, το 38,5% είναι υπέρβαροι και το 17,3% είναι παχύσαρκοι.

    Έξι στους δέκα (60,68%) καταναλώνουν, τουλάχιστον, μία φορά την ημέρα φρούτα και έξι στους δέκα (63,76%) καταναλώνουν, τουλάχιστον, μία φορά την ημέρα λαχανικά ή σαλάτες.

    Επίσης, τέσσερις στους δέκα (44,43%) από όσους απάντησαν στο ερώτημα της σωματικής δραστηριότητας δήλωσαν ότι περπατούν καθημερινά (7 ημέρες την εβδομάδα αναφοράς), τουλάχιστον, 10 λεπτά τη φορά, για αναψυχή, διασκέδαση, σπορ, άσκηση, στην εργασία ή στο σπίτι κ.λπ.

    Επτά στους δέκα (70,80%) δήλωσαν ότι περπατούν, τουλάχιστον, τρεις φορές την εβδομάδα.  

    Κάπνισμα

    Τρεις στους δέκα καπνίζουν καθημερινά. Από αυτούς σχεδόν οι μισοί (46,98%) ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 25 - 44 ετών.

    Ένας στους δέκα ηλικίας 15 - 24 ετών καπνίζει καθημερινά.

    Επίσης, ένας στους δέκα δήλωσε ότι καταναλώνει καθημερινά αλκοολούχα ποτά. Το 54,2% όσων καταναλώνουν καθημερινά αλκοόλ έχει χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, το 25,2% μεσαίο και το 20,6% υψηλό.

    Επιπολασμός νοσημάτων

    Το 3,46% του πληθυσμού δήλωσε ότι πάσχει από χρόνια βρογχίτιδα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, εμφύσημα, το 1,45% από έμφραγμα του μυοκαρδίου, το 2,17% από στεφανιαία νόσο ή και στηθάγχη, το 2,09% από καρδιακή ανεπάρκεια και το 5,68% από αρρυθμία (ταχυπαλμία, κολπική μαρμαρυγή, κοιλιακές αρρυθμίες, βραδυκαρδίες).

    Το 4,33% του πληθυσμού δήλωσε ότι πάσχει από άσθμα (συμπεριλαμβανομένου του αλλεργικού άσθματος). Στους πάσχοντες τα υψηλότερα ποσοστά αφορούν στις ηλικίες 65 ετών και άνω (35,2%) και στην ηλικιακή ομάδα 15 - 34 ετών (29,2%).

    Ένας στους πέντε δήλωσε ότι έχει υπέρταση. Τα ποσοστά των ανδρών και των γυναικών με υπέρταση είναι 17,71% και 22,49%, αντίστοιχα.

    Το 5,04% του πληθυσμού δήλωσε ότι πάσχει από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Στους 10 πάσχοντες οι 8 είναι γυναίκες και 2 άνδρες. Τα ποσοστά των πασχόντων στους άνδρες και στις γυναίκες είναι 2,46% και 7,50%, αντίστοιχα.

    Από σακχαρώδη διαβήτη πάσχει το 7,92% του πληθυσμού.

    Διαταραχή στη χοληστερίνη, στα λιπίδια και στα τριγλυκερίδια δήλωσε ότι αντιμετωπίζει το 14,98% του πληθυσμού.

    Από καρκίνο δήλωσε ότι πάσχει το 1,72% του πληθυσμού. Συγκεκριμένα, πάσχει το 1,65% των ανδρών και το 1,78% των γυναικών.

    Χρόνιο άγχος δήλωσε ότι αντιμετωπίζει το 4,22% του πληθυσμού.
(Πηγή: Εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ: http://www.express.gr/news/ygeia/498351oz_20110715498351.php3)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ
Αυτά λοιπόν δήλωσαν οι Έλληνες στην έρευνα. Πολλά συμπεράσματα μπορεί να εξάγει κάποιος με παρατηρητική ματιά στην έρευνα.Πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε  και να προσέξουμε είναι:
 • Η προληπτική ιατρική είναι η καλύτερη οδός. Η πρόληψη είναι η καλύτερη  προστασία. Το βλέπουμε και όσον αφορά τις γυναίκες .
 • Υψηλό το ποσοστό των ατόμων που πάσχουν από χρόνιο πρόβλημα υγείας.
 • Το πρόβλημα  σωστής διατροφής φαίνεται από το ότι το 38,5% είναι υπέρβαροι και το 17,3% είναι παχύσαρκοι.
 • Η κακή ποιότητα διατροφής φαίνεται ακόμη από το ότι  "Διαταραχή στη χοληστερίνη, στα λιπίδια και στα τριγλυκερίδια δήλωσε ότι αντιμετωπίζει το 14,98% του πληθυσμού".
 •  Κυκλοφορικά προβλήματα με υψηλό δείκτη  υπέρτασης  σε μεγάλο ποσοστό. Το 1/5  του πληθυσμού είναι  ένα μεγάλο ποσοστό .
 • Υψηλό ποσοστό με προβλήματα καρδιαγγειακού συστήματος. Αν αθροίσουμε όλες τις καταστάσεις έχουμε ένα 14,85 % με προβλήματα καρδιαγγειακού συστήματος.
 • Υψηλό και το επίπεδο άσθματος, ρευματοειδούς αρθρίτιδας και σακχαρώδους διαβήτη
Αυτά είναι τα  πράγματα που πρέπει να μας ανησυχούν σαν τάσεις και να προσέχουμε. Η καλή διατροφή  με μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών και όσο το δυνατόν ισορροπημένη , και η   καθημερινή σωματική άσκηση  είναι οι δυο πρώτες ενέργειες που πρέπει να καθιερώσουμε στο επίπεδο των συνηθειών μας.
Στο επίπεδο της βοήθειας του οργανισμού μας και της πρόληψης , θα πρότεινα αυτό που και εγώ κάνω.  Τέσσερα βασικά, διατροφικά συμπληρώματα της Forever Livng που θωρακίζουν την προστασία που εγώ δίνω στον οργανισμό μου .Και συγκεκριμένα: 
 • Χυμό Αλόης  (Aloe Vera Gel):Προερχόμενος  από το ζελέ του θαυματουργού φυτού Αλόη Βέρα, και με την πιστοποίηση του Διεθνούς Επιστημονικού Συμβουλίου Αλόης (IASC: International Aloe Science Council) Από τις ιδιότητες της Αλόης Βέρα ξεχωρίζει η η υποστήριξη του πεπτικού μας συστήματος. Η Αλόη επίσης χρησιμοποιείται για την στοματική μας υγεία, και έχει φυσικές καθαριστικές ιδιότητες. Το Aloe Vera Gel μπορεί να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό σύστημα και να  το κάνει να λειτουργεί με φυσικό τρόπο και φυσικά είναι πολύ γνωστή για τα οφέλη στην επιδερμίδα. Ο κάθε ένας από αυτούς τους λόγους είναι αρκετά ισχυρός για να πίνω Αλόη Βέρα σε καθημερινή βάση.
 Δισκία Γύρης (Forever Bee Pollen): Υποστηρίζει  το ανοσοποιητικό σύστημα και επίσης έχει βρεθεί πως ενισχύει την αντοχή , την δύναμη και τις πνευματικές μας λειτουργίες. Η Bee Pollen της Forever περιέχει  βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα ένζυμα και σύνθετους υδατάνθρακες, είναι 100 % φυσική και δεν περιέχει συντηρητικά. Τα οφέλη της θα τα δείτε σε κάθε τομέα της υγείας. Για αυτό εξ'άλλου και οι μέλισσες μπορούν να δουλεύουν τόσο σκληρά στη διάρκεια της ημέρας.


  Ιχθυέλαιο (Artic Sea): Πήρε το όνομα του επειδή, όπως και η θάλασσα, προσφέρει το supεr Omega -3 ιχθυέλαιο με τα πρόσθετα οφέλη του ελαιόλαδου. Όπως ξέρουμε υπάρχουν τρισεκατομμύρια κύτταρα στο σώμα μας. Τα Ω-3 ιχθυέλαια έχουν την δυναμική να προμηθεύουν το σώμα μας με υγιή λιπαρά οξέα κάθε φορά που δημιουργείται ένα νέο κύτταρο. Εάν τα υγιή λιπαρά οξέα από την άλλη δεν υπάρχουν, τότε το σώμα μας θα χρησιμοποιήσει τα μη υγιή κορεσμένα λίπη και έτσι το ρητό "Είμαστε ότι τρώμε" είναι 100% αληθές. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Καρδιάς (The American Heart Association) προτείνει 1.100 mg την ημέρα για τις γυναίκες και 1.600 mg  για τους άνδρες. Το ιχθυέλαιο Ω-3 θεωρούνται απαραίτητα λιπαρά οξέα, κ ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τα παράγει, πράγμα που σημαίνει πως  πρέπει να τα προσλαμβάνουμε μέσω της διατροφής ή των συμπληρωμάτων διατροφής. Κάνουμε λοιπόν ένα δώρο στα κύτταρα μας παίρνοντας καθημερινά 3 μαλακές κάψουλες.


  ARGI + : Το ARGI+  της Forever Living είναι ένα συμπλήρωμα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και L-Arginine. Η L-Arginine είναι ένα αμινοξύ που χρησιμοποιείται για την υποστήριξη πολλών ζωτικών λειτουργιών στο σώμα μας όπως στην καρδιαγγειακή μας υγεία, στην υγεία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, στην ανάπτυξη των μυών, στην ενδυνάμωση οστών και επιδερμίδας στον μεταβολισμό λιπών και γλυκόζης, στην παραγωγή αντιγηραντικής ορμόνης , στη βελτίωση της ανδρικής σεξουαλικής λειτουργίας... και δεν είναι  μόνο αυτά.Το αποκαλούμενο λοιπόν και "το θαυματουργό μόριο"  L-Arginine (Αργινίνη) , μετατρέπεται σε Νιτρικό Οξείδιο (ΝΟ) μέσα στο σώμα μας το οποίο βοηθά τον οργανισμό μας να αυξήσει τη ροή του αίματος, χαλαρώνοντας τα αιμοφόρα αγγεία μας, και έτσι υποστηρίζει με φυσικό τρόπο την καρδιαγγειακή μας υγεία. Η L-Arginine είναι επίσης γνωστή για την ενδυνάμωση της ικανότητας του οργανισμού μας να δημιουργεί κρεατίνη, και να συνεισφέρει σε πιο δυνατά επίπεδα αντοχής. Βάλτε μια μεζούρα στον χυμό σας Αλόη Βέρα, ή σε ένα ποτήρι νερό , ανακατέψτε το και δημιουργήστε μια δυναμική μέρα

  Για να αγοράσετε τα προϊόντα ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΜΑΣ στο 2105018493 ή 6938979887

  Για να τα παραγγείλετε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα (και αν σας ζητηθεί κωδικός αναφοράς γράψτε 300000060512)

  Για το ARGI+ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

  Για τον  χυμό ALOE VERA GEL ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

  Για την γύρη (FOREVER BEE POLLEN) ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

  Για το ARTIC SEA ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

  Για να αγοράσετε από το Ηλεκτρονικό μας κατάστημα και τα 4 προϊόντα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ . Διαβάστε τος οδηγίες Πατήστε μετα Πληρωμή και ολοκληρώστε τη συναλλαγή σας
  ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ 15% καλέστε μας στο 2105018493 και 6938979887 .

  Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου