Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Προστατέψτε την όραση σας με DHA Omega-3s




Η κατανάλωση  μιας μερίδας τουλάχιστον την εβδομάδα από το αγαπημένο σας ψάρι, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να χάσετε την όραση σας κατά 42% , συγκριτικά με τα άτομα που τρώνε ψάρι μια φορά τον μήνα.
Αυτή η απλή αλλαγή στη διατροφή σας θα μπορούσε να σας κρατήσει μακριά από τα εκατομμύρια  ενηλίκων ανθρώπων( στις ΗΠΑ μόνο μιλάμε για 9 εκατομμύρια άτομα άνω των 40 ετών που ήδη έχουν υποστεί κάποια απώλεια όρασης λόγω της συναρτώμενης με την ηλικία  εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (AMD). Τίποτα άλλο, εκτός από τη διακοπή του καπνίσματος, δεν μπορεί να εμποδίσει   ή να επιβραδύνει την εμφάνιση αυτού του «κλέφτη» της όρασης . Για αυτό , καταναλώνετε ψάρια, έστω και να αυτά είναι από το τοπικό σας ιχθυοπωλείο
Ποιο είναι εκείνο το σημαντικό συστατικό των ψαριών για οα οποίο μιλάμε. Αν δεν το γνωρίζετε ήδη, πρόκειται για το DHA- Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα καλά λιπαρά οξέα βοηθούν την όραση σας με τον ίδιο τρόπο με τον οποίον επίσης  σας προστατεύουν  από καρδιακές παθήσεις, από καρκίνου του παχέος εντέρου, από εγκεφαλικό και από αλλεργίες.: Περιορίζουν τις φλεγμονές και  βοηθούν το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Επίσης προστατεύουν  τα νεύρα των ματιών σας που είναι αποφασιστικής σημασίας για την όραση σας.
 Πώς να έχετε τα μεγαλύτερα οφέλη:
1. Επιλέξτε τα καλύτερα. Tα ψάρια με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε υγιή Ωμέγα 3 και την χαμηλότερη σε  υδράργυρο, είναι ο σολομός ,γαύρος, κολιός σαρδέλες και  πέστροφα. Ο τόνος σε κονσέρβα είναι επίσης μια καλή πηγή, εύκολη και οικονομική.
2. Σκεφτείτε 3 μερίδες: Ενώ μια μερίδα ψάρια την εβδομάδα είναι καλή, περισσότερες είναι ακόμη καλύτερα. Εμείς τρώμε τουλάχιστον τρεις μερίδες ( τρεις φορές) ψάρια  υψηλά σε περιεκτικότητα Ωμέγα 3 την εβδομάδα.
 3. Συμπληρώστε τη διατροφή σας. Από τη διατροφή μας , όμως, ίσως και να μην λάβουμε αρκετά Ωμέγα-3, για αυτό και θα ήταν καλό να λαμβάνουμε ως συμπλήρωμα της διατροφής μας, κάποιο που να έχει την απαραίτητη ποσότητα Ωμέγα 3 .Μια πρόσληψη 900mg  Ωμέγα 3 ημερησίως  θα ήταν μια καλή λύση. Αν μάλιστα περιέχει και EPA ,Ελαϊκο οξύ και  Βιταμίνη Ε σε μορφή D-a τοκοφερόλης, τότε είναι η καλύτερη επιλογή .
Ζητήστε μας περισσότερες πληροφορίες
2105018493
6938979887


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου